Strona główna » Śniadania i inne dania » Bajgiel z wędzonym łososiem

Bajgiel z wędzonym łososiem

Uwielbiam szybkie w przygotowaniu śniadania, takie które nie wymagają zbytniego wysiłku, ale są pyszne i pożywne. Jedną z propozycji na ekspresowe, a zarazem sycące śniadanie jest bajgiel z wędzonym łososiem, serkiem kanapkowym i warzywami. Jeśli więc znudziły Wam się tradycyjne kanapki, to dla odmiany polecam przygotowanie bajgla wypełnionego po brzegi chrupiącymi warzywami oraz delikatną rybą. W połączeniu z kremowym serkiem i lekko kwaśnymi kaparami smakuje wybornie. Bajgiel z wędzonym łososiem to świetna propozycja na drugie śniadanie w pracy oraz przekąska na piknik.

Po więcej przepisów na pyszne i zdrowe śniadania zapraszam tutaj: Śniadania i inne dania

Ilość porcji

1

Czas przygotowania

10 minut

Poziom trudności

łatwy

Składniki

  • 1 bajgiel

  • 2 łyżki serka kanapkowego

  • 2 -3 plastry wędzonego łososia

  • 1 łyżeczka kaparów

  • 1 garść rukoli

  • kilka plastrów świeżego ogórka

  • kilka pomidorków koktajlowych

  • sól i pieprz

Sposób przygotowania

  • Bajgla przekrój na równe połówki.
  • Pomidorki koktajlowe oraz ogórka pokrój w plasterki.
  • Spodnią część bajgla posmaruj serkiem kanapkowym, połóż rukolę, plastry wędzonego łososia, ogórka, pomidorki i na wierzchu ułóż kapary.
  • Całość przykryj górną częścią bajgla.