
Cześć,
Mam na imię Asia i witam Cię w mojej IMPROwizowanej kuchni.
Uwielbiam gotować i tworzyć nowe smaki. Blog początkowo miał pomóc mi w uporządkowaniu moich własnych przepisów i inspiracji spisanych na różnych kartkach i karteluszkach 🙂 Miał być moją książką kucharską online. Pierwszym testerem moich kulinarnych eksperymentów jest Pan Mąż i to on uparcie przekonywał mnie, że te przepisy powinny ujrzeć światło dzienne 🙂 Jak widać, w końcu mu się udało i tym samym zapraszam Was do wspólnego IMPROwizowania.
Pierwsze kulinarne “szlify” zdobywałam już jako dziecko u boku mamy, której pierogi i paszteciki są najlepsze na świecie oraz babci, której zalewajka i pierogi z serem nie miały sobie równych, a obecnie teściowej, której przepis na ciasto Izaura znajdzie tutaj swoje miejsce.
Większość przepisów na blogu jest wynikiem czystej improwizacji, mieszania tego i owego, najczęściej produktów, które akurat mam w lodówce oraz kuchennych zapasach. Warzywa, kasze, słoik ciecierzycy czy suszonych pomidorów to coś, co zawsze mam pod ręką 🙂 Znajdziecie tu również wiele tradycyjnych przepisów na ciasta oraz przetwory, które zachwycą Waszych gości.
Wystarczy tylko kilka składników aby stworzyć smaczne, zdrowe i proste danie, które zachwyci domowników, a znajomi na pewno poproszą o przepis.
Chciałabym aby ten blog był dla Was miejscem czerpania pomysłów oraz inspiracji do własnej podróży kulinarnej. Zmieniajcie, kombinujcie i twórzcie własne, niepowtarzalne smaki.
Pamiętajcie, IMPROwizowana kuchnia smakuje najlepiej!.
Serdecznie zapraszam Was również do śledzenia Impro Kitchen na Instagramie, Facebooku, Twitterze i Pintereście oraz kontaktu mailowego