Strona główna » Sosy, dipy i pasty » Sos musztardowo-miodowy

Sos musztardowo-miodowy

Dobry sos może odmienić każde nawet najzwyklejsze danie w wykwintną potrawę. Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszny i ekspresowy w wykonaniu sos musztardowo-miodowy. To idealny dodatek do nuggetsów z kurczaka w płatkach i parmezanie, burgerów, mięs oraz sałatek. Ostra musztarda dijon w połączeniu ze słonym sosem sojowym oraz słodkim miodem tworzy bardzo ciekawe połączenie i jestem pewna, że będziecie często wracać do tego przepisu.

Więcej ciekawych przepisów na sosy i dipy znajdziecie tutaj: SOSY, DIPY I PASTY

Ilość porcji

ok. 200 ml

Czas przygotowania

10 minut

Poziom trudności

łatwy

Składniki

  • 2 czubate łyżki musztardy dijon

  • 1 czubata łyżka majonezu

  • 0,5 łyżeczki sosu sojowego

  • 1 łyżka płynnego miodu lub syropu z agawy

  • 1 łyżka jogurtu naturalnego

Sposób przygotowania

  • Wszystkie składniki: musztardę, majonez, sos sojowy oraz miód przełóż do miseczki i dokładnie wymieszaj, do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • Gotowy sos wstaw do lodówki na kilkanaście minut, aby się delikatnie schłodził.
  • Sos musztardowo-miodowy będzie świetnym dodatkiem do chrupiących nuggetsów, burgerów oraz sałatek.