
Dobry sos może odmienić każde nawet najzwyklejsze danie w wykwintną potrawę. Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszny i ekspresowy w wykonaniu sos musztardowo-miodowy. To idealny dodatek do nuggetsów z kurczaka w płatkach i parmezanie, burgerów, mięs oraz sałatek. Ostra musztarda dijon w połączeniu ze słonym sosem sojowym oraz słodkim miodem tworzy bardzo ciekawe połączenie i jestem pewna, że będziecie często wracać do tego przepisu.
Więcej ciekawych przepisów na sosy i dipy znajdziecie tutaj: SOSY, DIPY I PASTY
Ilość porcji
ok. 200 ml
Czas przygotowania
10 minut
Poziom trudności
łatwy
Składniki
2 czubate łyżki musztardy dijon
1 czubata łyżka majonezu
0,5 łyżeczki sosu sojowego
1 łyżka płynnego miodu lub syropu z agawy
1 łyżka jogurtu naturalnego

Sposób przygotowania
- Wszystkie składniki: musztardę, majonez, sos sojowy oraz miód przełóż do miseczki i dokładnie wymieszaj, do uzyskania jednolitej konsystencji.
- Gotowy sos wstaw do lodówki na kilkanaście minut, aby się delikatnie schłodził.
- Sos musztardowo-miodowy będzie świetnym dodatkiem do chrupiących nuggetsów, burgerów oraz sałatek.
