Strona główna » Desery » Kasza manna z konfiturą z wiśni

Kasza manna z konfiturą z wiśni

Kasza manna na mleku, to zapewne dla wielu z Was jeden ze smaków dzieciństwa. Na ciepło lub na zimno, to doskonały pomysł na pyszne i pożywne śniadanie, ale również zdrowy deser. Banalnie prosta w przygotowaniu, smakuje wyśmienicie z dodatkiem konfitury z wiśni, czy też soku malinowego. Kasza manna z konfiturą znajdzie swoich wielbicieli zarówno wśród dzieci, jak i dorosłych.

Ilość porcji

2-3

Czas przygotowania

15 minut

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Sposób przygotowania

  • Kaszę mannę ugotuj zgodnie z instrukcją – Jak ugotować kaszę mannę?
  • Ugotowaną kaszę mannę przełóż do miseczek.
  • Poczekaj chwilę, aż kasza przestygnie, a następnie wyłóż na wierzch konfiturę z wiśni.
  • Kaszę mannę możesz podawać na ciepło, zaraz po ugotowaniu lub na zimno, po schłodzeniu w lodówce.