
Kasza manna na mleku, to zapewne dla wielu z Was jeden ze smaków dzieciństwa. Na ciepło lub na zimno, to doskonały pomysł na pyszne i pożywne śniadanie, ale również zdrowy deser. Banalnie prosta w przygotowaniu, smakuje wyśmienicie z dodatkiem konfitury z wiśni, czy też soku malinowego. Kasza manna z konfiturą znajdzie swoich wielbicieli zarówno wśród dzieci, jak i dorosłych.
Ilość porcji
2-3
Czas przygotowania
15 minut
Poziom trudności
łatwy
Składniki
ugotowana kasza manna

Sposób przygotowania
- Kaszę mannę ugotuj zgodnie z instrukcją – Jak ugotować kaszę mannę?
- Ugotowaną kaszę mannę przełóż do miseczek.
- Poczekaj chwilę, aż kasza przestygnie, a następnie wyłóż na wierzch konfiturę z wiśni.
- Kaszę mannę możesz podawać na ciepło, zaraz po ugotowaniu lub na zimno, po schłodzeniu w lodówce.
